Programok

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Tematikus hétvégék télen - nyáron

 

Lehetőséget biztosítunk baráti társaságoknak, kisebb-nagyobb családoknak, átutazó vendégeinknek, hogy falusi környezetben, távol a város zajától eltöltsenek egy kellemes hétvéget.

1. nap – Péntek

- érkezés este v. késő délután Csíkrákosra
- találkozó és ismerkedés a szállásadókkal, szállások elfoglalása
- vacsora a Cserekert Fogadóban

2. nap – Szombat

- reggeli a Cserekert Fogadóban
- a nap programjának*** megbeszélése
- ebéd a kúria udvarán vagy a kirándulás helyszínén vagy a Cserekert Fogadóban
- vacsora a kúriában

3. nap – Vasárnap

- reggeli a Cserekert Fogadóban
- a nap programjának*** megbeszélése
- ebéd a kúria udvarán vagy a Cserekert Fogadóban
- búcsú a szállásadóktól

- Kirándulások: ”Szellő túra” (tavasztól - őszig), ”Gyűjtögető túra”(tavasztól - őszig), ”Cserevirág túra”(májusban aktuális). Az évszakoktól függően meghívjuk gomba, illetve gyógynövény gyűjtésére a vendégeket, akiket hozzáértő szakember kísér el és lát el hasznos tanácsokkal.
- Meghívjuk az érdeklődőket rövidebb lovas, szekeres, kerékpáros túrákra a közeli falvakba, illetve Csíkrákos határába, ahol a vendégek még a jégkorszakból maradt kisebb tavacskákat, lápokat, hínárszerű növényeket, madarakat csodálhatnak meg.
- Visszatérve a kúria udvarára közösen a kísérővel elkészítik - hagyományos receptek alapján – a saját kezűleg a begyűjtött gombákból a finomabbnál finomabb ételeket. Megismerik, hogy mi mindenre jó a begyűjtött gyógynövény.
- Az estét a Cserei-kúria kertjében szabad ég alatt, vagy a vendégeink rendelkezésére álló termekben töltjük, megismerve és megkóstolva a hagyományos székely ételeket. E közben népi táncok, élő népzene szórakoztatja a vendégeket, amibe bárki bekapcsolódhat kedve szerint. „Kötelező” legalább két népdal megtanulása.
- Ugyanígy ajánlunk téli hétvégeket is, ahol a vendégek lovas-szános túrákon élvezhetik a Hargita fenségét. Szánkózásra és síelésre van lehetőség a közeli dombokon, melegítőül vendégeinket megkínáljuk forralt borral és/vagy teával.

Irányár: kb. 60 Euró/fő

Vissza

 
Created by FMB in 2007 (c)