Programok

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Bakancskoptató gyalogtúra

 

Egyhetes hargitai gyalogtúrát ajánlunk mindazoknak, akik hajlandók a székelység által „szent hegynek” nevezett Hargita csodálatos lankáin sátorban aludni, kristályvizű patakokban mosakodni, tarisznyából és bográcsból étkezni, fenyvesek hűvösében megpihenni.

A programot 10-12 fős csoportoknak ajánljuk.

Biztosítunk 2-3 személyes sátrakat (igény szerint), napi háromszori bőséges étkezést, idegenvezetőt, állandó kapcsolatot a legközelebbi településsel (bármilyen adódó probléma megoldása érdekében), két éjszakai szállást családi házaknál Csíkrákoson, négy éjszakai szállást sátorban, napi csomagszállítást.

A túrázónak ajánlott felszereléslista itt letölthető.

 

Első nap
- érkezés Csíkrákosra
- találkozó a szállásadókkal
- vacsora székely receptek szerint a Cserekert Fogadóban, programismertető

Második nap
- reggeli a Cserekert Fogadóban
- indulás
Reggeli után felpakoljuk a heti poggyászt, felszerelést a szekerekre, és indulhat a túra. A Bogát fürdő felé vezető úton hagyjuk el a falut. A vasúti átjárónál meglátjuk a kék kereszt turistajelzést, majd kis idő múlva elhaladunk a Bogát dombja (816 m) mellett, mely tetejéről a Szent Jakab kápolna néz le ránk. Tovább haladva  elérjük a 875 méter magas Nagyégés dombját, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környék falvaira, és a Csíki medencét körülhatároló hegyekre. Utunkat folytatva megérkezünk a Várpataki házhoz, ahol tábort verünk, tüzelőt gyűjtünk, és elkészítjük a finom bográcsost. Az ebéd utáni sziesztát követően kigyalogolunk a Pogányvár romjaihoz, ami egy sziklatömbön magaslott, ahonnan a Csíki medence lenyűgőző látványa tárul elénk. Itt megismerkedünk a Pogányvár történtével, és megcsodáljuk a festői szépségű tájat.
Este tábortűz mellett élvezhetjük a csendet, énekelhetünk és kellemes beszélgetést folytathatunk borozgatás közben.

Harmadik nap
Másnap reggel a frissítő reggeli után táborbontás következik. Tarisznyánkat feltöltjük hideg elemózsiával (szalonna, kenyér, juhtúró, piros hagyma, a gazdálkodó székely ember fő eledele), amelyből megoldjuk az étkezést. Délután megérkezünk a Madarasi Hargitára, amely a Hargita hegység legmagasabb pontja a maga 1800 méterével. Ott már vár minket a tábori poggyász és a Cserekert Fogadóból a finom, meleg estebéd. A Hargitán bebarangoljuk a környéket, élvezhetjük a táj varázsát és naplementét nézünk.

Negyedik nap
Ha korán kelünk gyönyörködhetünk a napkeltében a Madarasi Hargita csúcsáról, innen megcsodálhatjuk a környéket, és tiszta idő esetén, elláthatunk akár a Dunáig… Nekivágunk a Zeteváralja felé vezető útnak, ahol lefelé haladunk a kék kereszt turista jelzésen, a Fedeles-kúthoz érünk, egyet falatozunk, megtöltjük kulacsainkat.
Egy 10 km-es gyaloglás után útelágazáshoz érünk, amelyen balra haladva nemsokára megérkezünk Ivóba, s onnan Zeteváraljára. Az ebédet a magunkkal hozott elemózsiából oldjuk meg. Délután csónakázási lehetőség a Zeteváralji tónál. Itt ismét vár már minket a poggyász és a Fogadóból hozott ízletes, meleg étel. Megvacsorázunk, és éjszakai szállásunkat a helyi kemping területén ütjük fel, megbeszéljük a napi látottakat, élményeinket, kalandjainkat.

Ötödik nap
Reggeli után a Kalibáskő vendéglő mellett haladó kék háromszög turista úton Hargitafürdő irányába indulunk. 2 3 óra múlva áthaladtunk a Szeles veszén (1488 m) és Pokád mezején, kiérkezünk Bagolykőhöz (1679 m), ahonnan csodás kilátás nyílik Hargitafürdőre. Elhaladunk az átjátszóállomás épülete mellett és a sípályán beereszkedve, Hargitafürdőre érkezünk. Kápolna és mofetta látogatás, meleg vacsora.

Hatodik nap
Lassan hazafelé indulunk, elhagyjuk Hargitafürdőt és megkerülve a Kossuth-sziklát (1399 m), észak felé folytatjuk utunkat, beérkezünk a Borvíz pataka mentén haladó útra. A kék háromszög turistajelzést követve felkapaszkodunk a Csicsói vársziklához. Lefelé haladva beérünk Oltfaluba, ahonnan lovas szekereken Csaracsó, Madéfalva érintésével megérkezünk kiinduló helyünkre, Csíkrákosra. - búcsúvacsora a Csereket Fogadónál.

Hetedik nap 
- reggeli a Cserekert Fogadóban
- hazaindulás

A program kiválóan alkalmas apák és fiaik közös együttlétére az „embertformáló” Hargita ösvényein és éjszakáin!

Ár: 120 Euró / fő

Vissza

 
Created by FMB in 2007 (c)