Programok

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Lovas-szekeres piknik a Hargitán

 

Találkozó a Cserekert Fogadó előtt.

A Cserekert Fogadó előtt felsorakoznak a lovas-szekerek. Az induló vendégeket friss fánkkal, és pálinkával „melegítik be” a fogadósék.

Amikor mindenki elhelyezkedett a szekereken, elindul a karaván, és a Bogáthegyi kápolnát megkerülve, friss borvízzel öntjük tele kulacsainkat. Közben gyönyörködni lehet a festői tájban. A látvány szinte leírhatatlan, a Hargita Erdély egyik leggyönyörűbb hegysége, a maga természeti szépségeivel, ősfenyőivel. A zöldellő tisztásokat juhnyájak és marhacsordák tarkítják. Jó hangulatban érkezünk meg a Pogányvár alatti tisztásra, a Várpatakába.

A tisztáson már ég a tűz, sül a szalonna, hisz már ideje egy kis falatozásnak is. A vállakózóbb kedvűek egy izgalmas gyalogtúra után meghallgathatnak egy rövid helytörténeti előadást a Pogányvár romjai mellett. A vár egy sziklatömbön magaslik, ahonnan a Csíki medence lenyűgöző látványa tárul elénk.

A nap fénypontja a gazdag piknikkosár tartalmából főzött gulyás, aminek a gyalogtúra után biztosított a hely a gyomrokban.

Emellett a környék tavasztól őszig erdei gyümölcs-, gyógynövény-, és gombaparadicsom.

Folytathatjuk utunkat az esztenára, ahol ordával, sajttal kínálnak. Részt vehetünk juhfejésnél, és betekintést nyerhetünk a sajtkészítés titkaiba. Természetesen a túra alatt biztosított a jókedv.

A szekeres karaván visszatér a faluba.

Ez hosszú évek jól bevált programja, sok vendéget megörvendeztettünk vele. Emlékként sokan fenyő-csemetét vittek haza, hogy saját kertjük, teraszuk dísze legyen. A szorgalmasabbak pedig nagy csokor kokojza-cserjével, más gyógynövénnyel és a szezonnak megfelelő gombákkal tértek haza.

Ár: 30 Euró / fő
Minimum 6 fős csoportokat várunk.

 

Vissza

 
Created by FMB in 2007 (c)