Picnic cu căruța

    Programe

>>   Programe
>>  Cazare
>>   Contact
>>   Galerie foto
>>   Rezervare online

 

 

Faceți un popas la noi!

 

 Hai cu noi la săniuș!

 
 

- program organizat doar între 15 Noiembrie și 10 martie -

 

Tăierea de porc este un eveniment autohton. Pentru strămoşii noştrii nu a reprezentat doar o activitate simplă, rutină, ci fiecare moment îşi avea propria sa importanţă. Şi aceasta era un fel de sărbătoare.

Program (durata: aproximativ 8 ore)
10:00 – Adunare în faţa Hanului Cserekert
Participanţii se încălzesc cu pălincă înainte de eveniment
10:10 – Începe tăierea porcului
Este sarcina măcelarului să omoare porcul. Ajutorul vecinilor, rudelor este foarte important, fiind că la început  porcul trebuie să fie prinsă. Voluntarii curajoşi pot ajuta şi ei în prinderea animalului. Următorul pas este prăjirea porcului cu paie şi foc. După aceasta urmează curăţarea, apoi desfacerea porcului. În acest fel şi femeile au de lucru, gulaşul trebuie pregătit, iar intestinul curăţat. Participanţii pot gusta urechea şi coada prăjită a porcului.
10:30 – Aperitiv din măncăruri gustoase de casă (piele de porc prăjit, slănină, ceapă, pălincă, vin fiert cu scorţişoară)
În timp ce noi mâncăm, măcelarii termin cu desfacerea porcului şi începe pregătirea componentelor pentru caltabos.
11:30 – Invităm oaspeţii la o plimbare de neuitat cu sanie trasă de cai. După alegere se poate zbura până la piciorul Munţii Harghitei, unde totul este alb de covorul de zăpadă. Priveliştea bradurilor cu zăpadă este nespus de frumoasă.
Ca a doua alegere putem face o tură până în satul vecin. Pe drum scânteiează copita calului şi sania chiar zboară cu oaspeţii.
14:00– Prânz
- Ciorbă de perişoară  cu varză murată
- Caltabos, cârnaţi, friptură, mămăligă şi varză murată cu ulei
- Gogoaşă cu vanilie
După prânz poate începe petrecerea, dansul. Nici în acest timp nu lipseşte băutura. Oaspeţii pot consuma bere, vin, pălincă, pe toată durata programului.

18:00 – Încheierea programului

Preț: 38 Euro / persoană
În cazul grupurilor de minim 14 persoane

 
Created by FMB in 2007 (c)