Programok

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Székely lakodalom csíkrákosi módra

 

A lakodalmas eszem-iszom nagyanyáink módján, múlt század eleji szokásokkal, hagyományokkal, a kornak megfelelő gasztronómiai élményekkel teli, egész napos zenés táncos program, teljes esküvői ellátással.
A programban résztvevők alkotják a násznépet, az „ifjú pár” is jelentkezhet a programot igénylő vendégek közül. A lakodalmi ceremóniát jól megírt forgatókönyv szerint, mondókákkal, a falusi szokásoknak megfelelően két gazda vezeti le.

A résztvevőknek lehetőségük van népviselet kölcsönzésre, így székely emberként mulathatják át a lakodalmat, még inkább lehetőség nyílik találkozni a hagyománnyal. A lakodalom során kiemelkedő szerepet kapnak az ifjú páron kívül, a koszorúslányok, a vőfély, a násznagyok, szülők. Még nagyobb az élmény, ha ezekre a szerepekre is a csoport tagjai vállalkoznak.

A legénybúcsúztató a Cserekert Fogadóban, a leánykérés pedig a Cserei Kúriában történik. Mindkét helyen parázson sült kürtőskaláccsal, diós-, mákos-tekerccsel, áfonya- és szilvapálinkával kínálnak.

Az esküvői misét a csíkrákosi erődtemplomban hallgatjuk meg, ahol tanúi lehetünk, hogyan szól népéhez egy igazi székely pap. A templomból a Cserekert Fogadóba tartunk (útlezárások, mókák), ahol vár a lakodalmi menü, a népi zenekar húzza a talpalávalót egészen hajnalig. További ceremóniák: menyasszonyi tánc, ajándékbemondatás, maskarások fergeteges bemutatója.

Ez a program óriási élményt jelent összeforrt munkaközösségeknek, baráti társaságoknak. (30-40 személyes csoportok részére szervezett program.)

Szeretettel meghívjuk azokat is, akik házassági évfordulót ünnepelnek, hisz ez egy kiváló alkalom arra, hogy megerősödjenek hitükben, egymás iránti szeretetükben. Tegyék különlegessé ezt az alkalmat!

Ár: 30 Euró / fő


Vissza
 
Created by FMB in 2007 (c)