Programok

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

>>   Képgaléria

 

>>   Vendégkönyv
 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Székely Konyha Nyári Egyetem

- 2017 Augusztus 5-9 -
- Ismerjük meg elfelejtett ételeinket, fűszernövényeinket -

 

A gyorséttermek, és globalizált vendéglők világában szinte teljesen elfelejtkezünk hagyományos ételeinkről, és az őseink által használt fűszernövényekről. Pedig ez is élő hagyományunk része, akárcsak népdalaink, vagy hagyományos viseletünk. Sokszor idő sincs már a főzésre, vagy arra, hogy fiataljaink átvegyék, eltanulják a szülőktől. A nyári egyetem mindenkinek szól, akit érdekel a főzés művészete. Kezdőknek, akik számára az alapok is kihívásnak számítanak, haladóknak, akik fortélyokat szeretnének ellesni, meg székely ízeket kipróbálni, és főként ínyenceknek, akik szeretnek nagyokat enni.

Egy hétig az étel lesz a középpontban!

Jöjjön, süssünk együtt házi kenyeret, főzzük meg együtt a bab, és gulyáslevest, tűrt húst, és pörköltet, házi laskát és pityóka salátát, rakott pityókát és padlizsán krémet, csirkepaprikást és töltött káposztát, savanyítsunk káposztát és uborkát, és hogy az édesség se maradjon el, készítsünk kürtőskalácsot, aranygaluskát, szilvás gombócot és vadmálna lekvárt, és együnk jó nagyokat!
A program folyamán minden napnak van két főbb tematikája, ezekből eggyel a délelőtt folyamán, a másikkal pedig délután ismerkedünk meg. Minden nap a főzés mellett meghallgatunk egy előadást is, szakemberektől, és természetesen a vigasság, a jókedv sem marad el.

Aug. 5., szombat:  Érkezés, elszállásolás családi vendégházakban, ismerkedés a házigazdákkal, vacsora után közös beszélgetések

Aug. 6., vasárnap: Délelőtt - főzés alapjai, alapanyagok; Előadás: Fűszer és Gyógynövényeink; Délután kirándulás, gyógy és fűszernövények gyűjtése. Este: borozgatós beszélgetés a házigazdákkal

Aug. 7., hétfő: Délelőtt: levesek, egytálételek készítése;  Előadás: Tartósítás, befőzés, savanyítás; Délután: lekvár és savanyúság eltevés. Este táncház, táncot tanít Fodor Csaba táncmester.

Aug. 8. kedd: Délelőtt: Főételek; Előadás: Egészséges étkezés a hagyományos és a modern konyhában; Délután: Rakott krumpli, és padlizsánkrém készítése. Este Ünnepi szentmisére megyünk közösen a csíkrákosi Kisboldogasszony templomba.

Aug. 9. szerda: Délelőtt: Édességek, tésztafélék; Előadás: A böjt szerepe a hagyományos étrendben; Délután: Mindennapi kenyerünket... kovász-keverés. Este tábortűz, népdalozás, gitárest.

Aug. 10. csütörtök: Reggel korán: kenyértészta-dagasztás, kenyérsütés. Délelőtt: különleges alkalmak ételei, Délután pedig FŐZŐVERSENY.  Este, a versenyen készült finomságokból óriási lakomát csapunk!

Aug. 11. péntek: Kiértékelés, és hazautazás.

Ár: 148 Euró/fő

(az ár tartalmazza a 6 éjszakai szállást, 6 reggelit, 6 ebédet és 6 vacsorát, illetve a program költségeit.)

Szeretettel várjuk!

Időpont: 2017. augusztus 5-11.
Helyszín: Csíkrákos, Cserei Kúria

Vissza

 
 
Created by FMB in 2007 (c)