Cserekert Fogadó logóCserekert FogadóCserekert FogadóCserekert FogadóCserekert Fogadó

Gyógynövény Gyűjtő Napok

    Elszállásolás

>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Veronika terem
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Bemutatjuk a Cserekert Fogadó Alszegi Portáját

Szeretne madárdalra, kürtszóra ébredni? Szeretné csendes, nyugodt környezetben, friss levegőn kipihenni magát? Látogasson el Csíkrákosra, az Alszegi Portánkra!

Ár: 35 Euró / fő / félpanzió
A Félpanzió tartalmaz egy éjszakai szállást, egy bőséges reggelit és estebédet
Gyermekeknek, 3 éves korig ingyenes!
Húsvétkor 35 Euró, Pünkösdi időszakban 40 Euró (2023 máj 24-29), Szilveszterkor 70 Euró /fő / éj a félpanzió ára.

 

Az Alszegi Porta vendégházai

Az Alszegi Porta egy 26 áron fekvő udvar tele gyümölcsfákkal, virágokkal, melyen három ház van. Vendégeink rendelkezésére áll összesen 33 férőhely (pótágyazható 46 férőhelyig) a következő beosztásban:

Nagy Ház - egyemeletes, 20 férőhelyes, fürdőszobákkal ellátott, hangulatos vendégház, melynek felosztása a következő:

Alsó szint: - 4 szoba (3 kétágyas és 1 négyágyas mindegyik saját fürdőszobával, melyekben zuhanyzási lehetőség is van)

- 1 nagy társalkodó (8-10 személy számára) tea-, kávéfőzési lehetőséggel

Emelet: - 4 szoba (2 háromágyas és 2 kétágyas szoba, mindegyik saját fürdőszobával)

- 1 nagy társalkodó,(15-16 személy kényelmesen elfér) ahol tea-, kávéfőzési lehetőség is van, kiválóan alakalmas a csoportos beszélgetésekre, ismerkedésekre

Gerenda Ház - három része van, apartmanként is funkcionál

Első rész: - 2 szoba (1 kétágyas és 1 háromágyas), 1 fürdőszoba zuhanyzóval

Középső rész: társalkodó szoba tea- és kávéfőzési lehetőséggel, mely alkalmas arra, hogy a csoport itt gyűljön össze nagy beszélgetésekre, borozgatásra. Mivel van benne ágy is, szükség esetén működhet szálláshelyként is.

Hátsó rész: - 2 szoba (1 kétágyas és 1 háromágyas), 1 fürdőszoba zuhanyzóval

Mézeskalács Ház - különálló, kétágyas, fürdőszobával felszerelt, hangulatos kis ház, ahol van teafőzési lehetőség is. Ajánljuk fiatal házasoknak, pároknak, akik kettesben szeretnék élvezni az ittartózkodást.

 

Ezen kívül a Fogadó összefogja Csíkrákos 2-3 margarétás családi vendégházait, melyek a következők:
 Szállásadóink: Válassza ki, melyik házban szeretne megszállni.
 
Dánér József
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
7
2
3
2
1
Masszőr
   

Dánér Józseféknél két szobába, (mindkettőben egy francia ágy, és egy egy, illetve két egyszemélyes ágy) várják a vendégeket.

Különlegesség, hogy a házigazda masszőr, és csontkovács. Akik szeretnék, talp, arc, lazító, vagy gyógymasszázsban is részesülhetnek. A látogatás célja lehet akár maga gyógyulás is.

Fodor K. Zoltán
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
14
7
14
-
6
-
 

Fodor K. Zoltánék két házban fogadják a vendégeket, természetesen mindkét ház egy udvarban van. A szobák eloszlása a következő:

  • az egyik házban: 4 kétágyas szoba, mindegyik saját fürdőszobával felszerelve, 1 társalgó
  • a másik házban: 3 kétágyas szoba, 2 fürdőszoba, 1 társalgó. Ezt első sorban családoknak, közeli barátoknak ajánljuk, mivel a szobák egymásba nyílnak.

Fodor Zoltán és felesége, Kati életét egy általános iskolás fiúgyermek, Zolika teszi boldoggá, aki mindig nagyon örvend, ha vendég érkezik a házhoz. A család ügyesen gazdálkodik, ugyanakkor működtetnek a faluban egy élelmiszer és ruhás üzletet. Mindig nagyon figyelnek a vendégeikre.

               
Császár Tibor
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
8
4
6
1
2
-
          

Császár Tiboréknál a vendégek 4 szobában (3 kétágyas és 1 franciaágyas szoba) találhatnak maguknak kényelmes lakhelyet. Ugyanakkor rendelkezésükre áll 2 fürdőszoba és 1 nagy társalkodó, ahol összegyűlhetnek hangulatos beszélgetésekre, kártya partikra.

Aki Császár Tiborhoz látogat, egy hagyományos családi közösséggel találkozik, egy udvarban élnek a nagyszülők, a szülők és a gyermekek. A családtagoknak megvan a saját, külön kis életterük. A házigazda zenész ember, felesége, Krisztina az egészségügyben dolgozik. Két középiskolás gyermekük van. A ház nagy udvarát sok fa díszíti, melyek árnyékában mindig jól esik a pihenés. A család gazdálkodással is foglalkozik, lovaik és más háziállataik vannak.
 
               
Császár Szilárd
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
11
5
9
1
3
-

Császár Szilárd családja 11 férőhelyet biztosít az érdeklődőknek. 5 szobába várják a vendégeket, 1 háromágyas, 3 kétágyas és 1 franciaágyas szobába. 3 fürdőszoba áll a vendégek rendelkezésére.

Szilárd és felesége, Csilla három gyönyörű leány gyermek szülei. Ügyesen beosztják idejüket, hiszen a család mellett munkahelyük van és gazdálkodnak is. Igazi nagycsaládként élnek, a nagyszülők is az udvarban laknak. A nagyapa, Bálint bácsi, nagyon szeret mesélni háborús élményeiről és a magyar történelemről.
               
Fodor Mihály
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
8
3
8
-
2
-
           

Fodor Mihályéknál a vendégtér 3 szobából (2 háromágyas, 1 kétágyas szoba), 2 fürdőszobából és egy nagy társalkodóból áll.

Mihály csendes, segítőkész ember, 2 gyermeke van, egy fia, Szilárd, és egy lánya, Hajnika. Elsősorban gazdálkodó, de ácsmesterként is tevékenykedik. Szép lovai vannak, melyekkel mindig részt vesz a lovas-szekeres programon. A házat egy nagy, kert teszi még szebbé, ami tele van gyümölcsfákkal, igazi játszóparadicsom gyerekeknek.. Mihály szívesen felajánlja a vendég a sétalovaglás lehetőségét az ő felügyelete alatt. Visszajelzések szerint a gyermekes családok nagyon szerettek nála lenni.
 
 
Császár Julianna
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
8
3
8
-
2
apartmanként is

Császár Julianna 3 szobában (2 háromágyas és 1 kétágyas szoba) látja vendégül az érdeklődőket. A vendégek rendelkezésére 2 fürdőszoba áll.

Julianna nyugalmazott óvónő, nagyon szereti a gyermekeket és ért is a nyelvükön. Nagyon szeret gyerekek közelében lenni, ezért szívesen vállal esténként, vagy akár napközben gyermekfelügyeletet. Most egyedül él, kecskék és juhok vannak az udvarban. Hangulatos, kellemes udvarát egy hintapad teszi még csalogatóbbá, ami a vendégek pihenésére, délutáni sziesztáira kiválóan alkalmas.

 
 
Olti Mária
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
8
3
4
1
van
apartmanként is

Olti Mária 3 szobában (2 kétágyas és 1 franciaágyas szoba) fogadja a vendégeket. 2 fürdőszoba áll a rendelkezésükre.

Akik szeretik a mulatozást, a derűt, azok Olti Máriánál jó helyen vannak. Marika ügyvédi irodában dolgozik, férje, Elemér vasúti mérnök, van két középiskolás lányuk. Különlegességnek számít náluk az, hogy ha a vendégek szeretnének mulatozni a házigazdákkal, akkor ők kaphatók rá. A hangulat néha addig fokozódik, hogy közösen, székely ruhában táncolnak.

 
 
Balázs Dénes
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
3
1
3
-
1
-

Balázs Dénes egy igazi ezermester, szinte mindent meg tud csinálni… Gazdálkodással foglalkozik, együtt él a szüleivel. Van egy középiskolás lánya, Éva és egy zenész fia, Levente aki klarinéton játszik. Zenész társaival közösen gyakran zenél a Cserekert Fogadóban is, Éva pedig besegít a felszolgálásban. A mama nagyon finom házi vajat és írót készít köpülőben, amellyel néha a vendégeket megkínálja.

 
 
Nagy Imre
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
2
3
1
1
-
         

Nagy Imrééknél a vendégek 2 szobában lakhatnak. Az egyik kétágyas, a másik 1 franciaággyal + 1 egyszemélyes ággyal berendezett szoba.

A házigazda, Imre iskolagondnok. E mellett családjával együtt gazdálkodással is foglalkozik. Jó gazdaember, sok háziállat gazdagítja az udvart. Segítőkész, kedves, közlékeny család. Felesége, Magdika, ha az ideje engedi, friss fánkkal, palacsinttával kedveskedik. Ha a vendégek ki szeretnék próbálni, részt vehetnek a fejésben.

 
 
Csutak István
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
6
3
6
-
2
sétakocsikázás
         

Csutak Istvánéknál a vendégtér 3 szobából (1 egyágyas, 1 kétágyas és 1 háromágyas szoba), valamint 2 fürdőszobából áll.

István, a házigazda kamion sofőr, felesége, Gabika a vasútnál dolgozik. Közös életük ajándéka egy fiú és egy leány gyermek. A fiú, Szabolcs kiváló népi táncos és énekes, a verbunkost könnyedén járja. Igazi tehetségnek tartják a faluban. A Cserekert Fogadóban is gyakran megörvendezteti a vendégeket fellépéseivel

 
 
Orbán András
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
6
4
4
1
1
-
         

Orbán András és családja 4 szobába (1 franciaágyas, 1 kétágyas és 2 egyágyas szoba) látja vendégül a hozzájuk érkezőket. A vendégek rendelkezésére 1 fürdőszoba áll.

Orbán András egy igazi ezermester. Régi gépekből újakat talál ki és hasznossá teszi őket a gazdálkodásban. Felesége, Ilonka a tanácsnál dolgozik. A családot egy fiú és egy leány gyermek teszi egésszé. A család szerves része Vilma nagymama is, aki finom házi kenyeret süt és régi történekkel szórakoztatja a vendégeket.

 
 
Dobos Árpád
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5-6
3
4
1
1
-

Dobos Árpád 3 szobában 5, szükség esetén 6 helyet, valamint egy fürdőszobát biztosít a vendégeknek.

Árpád asztalos mesterként tevékenykedik, tehetséges ember, zenélni is nagyon ügyesen tud. Felesége, Ilonka finom süteményeket süt, amivel mindig szívesen kínálja a vendégeket. Ügyeskezűsége ismert a faluban, s ha megkérik, eladásra is készít finomságokat. Ügyes, életrevaló házaspár, két apró gyermekük van.
 
 
Szabó Ilona
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
3
5
-
2
kürtöskalács sütés

Szabó Ilona 3 szobát biztosít a vendégeknek. Két szoba egymásba nyílik és 1 fürdőszoba tartozik hozzá. Ezért leginkább családoknak ajánljuk. A harmadik szoba saját fürdőszobával van ellátva.

Aki Ilonához látogat, sokat tanulhat, hiszen a faluban gyógynövényszakértőként van nyilvántartva. Ugyanakkor nagyon finom kürtőskalácsot, házi kenyert tud készíteni. Az udvarban lili tyúkok vannak, amelyeket mindenki megcsodál. A háziasszony szívesen mesél a faluról az itt élő emberekről. Egyedül él.

 
 
Császár Vilmos
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
6
3
4
1
2
apartmanként is
     

Császár Vilmosék 3 szobába várják vendégeiket, akik kedvükre választhatnak 2 kétágyas és 1 franciaágyas szoba között. Az ide érkezők 2 fürdőszobát használhatnak.

Azok a vendégek, akik vágynak a vendégfogadó családdal egy kellemes, esti borozásra, azok Császár Vilmosnál jó helyen vannak. Értelmiségi család, hisz a házigazda nyugalmazott igazgató, felesége pedig nyugalmazott magyar szakos tanárnő, ő is nagyszerű társaság.

 
 
Bíró Margit
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
2
5
-
1
-

A házigazdák 2 szobát (1 kétágyas és 1 háromágyas szoba), valamint egy fürdőszobát biztosítanak a vendégeknek.

Bíró Margit vendégháza elsősorban családoknak, baráti társaságoknak ajánlott a szobák elhelyezkedése miatt. A család gazdálkodással foglalkozik, van egy szarvasmarha farmjuk. Margit kitűnő háziasszony, nagyon finom burgonyás házikenyeret süt, mindig nagyon kedves, figyelmes a vendégekkel.

 
 
Ferencz József
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
1
-

Ferencz József 2 kétágyas szobában fogadja a hozzájuk érkezőket. A vendégek rendelkezésére 1 fürdőszoba áll.

Ferencz Józsefék gazdálkodással foglalkoznak. Két nagy lányuk van, azonban ők már nem laknak itthon. Érdekességnek számít, hogy egy alkalommal a Nők Lapjának egyik szerkesztőjét látták vendégül, s ő annyira jól érezte magát, hogy a Nők Lapjában meg is jelent egy cikk a családról, valamint a csíkrákosi vendéglátásról.

 
 
Fodor Erzsébet
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
-
sétakocsikázás
       

A Fodor család 2 kétágyas szobát, valamint 1 fürdőszobát biztosít a vendégeknek.

Fodor Erzsébet személyiség a faluban, hiszen ő a postamester. Különlegessége még, hogy megszervezte a helyi asszonyok kórusát, amely élő, működő, összetartó közösség. Férje buszsofőr. Két felnőtt, talpraesett fiúgyermekük van.

 
 
Péter Attila (Bogát utca)
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
2
3
1
1
-

Péter Attiláéknál 2 szoba (1 kétágyas és 1 franciaágyas szoba), valamint 1 fürdőszoba áll a vendégek rendelkezesére.

A Péter család kedves, közlékeny család, nagy szeretettel hallgatnak meg másokat és magukról is szívesen mesélnek. Két kicsi gyermekük van, gazdálkodással foglalkoznak. Kuriózumnak számít náluk, hogy az udvarban tejcsarnok működik.

 
 
Péter Attila (Köves utca)
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
2
-

Két kétágyas szoba, mindkettő saját fürdőszobával várja az ide érkezőket.

Péter Attila kőművesként tevékenykedik. E mellett feleségével, Piroskával együtt gazdálkodással is foglalkoznak. Fiatal házaspár, akiknek két apró gyermekük van. Piroska gyakran finom süteménnyel várja a vendégeket.

 
 
Tamás Benjámin
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
1
-
       

Tamás Benjáminék két kétágyas szobával várják vendégeiket.

Benjámin bácsi feleségével, Birike nénivel fogadja a vendégeket. Idősödő pedagógus házaspár, akik nyugodt, csendes környezetben élnek. Nagyon jól el lehet beszélgetni velük bármiről. Első sorban családoknak ajánljuk.

 
 
Silló János
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
7
3
5
1
2
-

Silló Jánoséknál, hagyományos módon, együtt él a nagycsalád. Az udvar hátsó részében élnek a szülők, az első házban pedig a fiatalok gyönyörű gyermekükkel. A fiatal házaspár foglalkozik a vendéglátással. A feleség a Márton Áron Gimnáziumban titkárnő.

 
 
Csutak Dénes
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
2
5
-
1
kulcsos ház
Kulcsos vendégház, nincsenek házigazdák.
 
 
 
Both Csaba
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
3
5
-
1
-

A Both család 3 szobát (2 kétágyas és 1 egyágyas szoba)  és 1 fürdőszobát biztosít a vendégeknek.

Csaba tűzoltóként dolgozik, felesége, Ildikó a különböző programokon videós. A vendégeknek, ha igénylik, emlékfilmet, képeket készít. Fiatal házaspár, két gyermek szülei.

 
 
Császár Rozália
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
1
-
       
Császár Rozália családja gazdálkodással foglalkozik. Idősödő házaspárról van szó, akiknél népi mesterségeket is lehet tanulni. Rozália ügyesen sző és finom kürtős kalácsot tud készíteni.
 
 
Péter Emese
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
1
-
 
Péter Emese férjével, Gazsival él együtt, fiatal házaspár. A férfi lakodalmakban szokott gazda szerepet vállalni. E mellett amatőr népdalénekes és bő ismeretei vannak magyar történelemből. A szobák egymásba nyílnak, ezért leginkább családoknak, ismerősöknek alkalmas.
 
 
Ráduly Béla
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
4
2
4
-
1
-
Ráduly Béla vasutasként dolgozik. Feleségével Ilonkával két apró gyermekük van. Csendes, szeretetreméltó család, a vendégek nagyon szeretnek nála lenni. Elsősorban családoknak ajánljuk, mert a két szoba egymásba nyílik.
 
 
Szabó Emilia
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
6
3
6
-
2
-
 
 
 
Mezei László
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
5
2
5
-
1
-

 

Mezei László 2 szobát (1 háromágyas és 1 kétágyas szoba), valamint egy fürdőszobát biztosít a vendégeknek.

László asztalos mester, nagyon kedves vendéglátó. Az ő háza az egyetlen, amely távolabb (2 km) esik a fogadótól, de ezt eddig mindig pótolta hatalmas vendégszeretete. Mindenki nagyon megszerette, aki egyszer volt nála, az visszavágyik.

 
Panni Ház
Férõhely
Szoba
Ágy
Franciaágy
Fürdõszoba-WC
Megjegyzés
-
-
-
-
-
-

Kulcsos ház 3 szobával és két fürdőszobával és nagy zárt udvarral.

     
 
Created by FMB in 2007 (c)