Gyógynövény Gyűjtő Napok

Kiadó a Várpataki Erdei Ház


>>  Programok
>>   Elszállásolás
>>   Várpataki Erdei Ház
>>   Elérhetőség
>>   Foglalás
>>   Érdekességek

>>   Képgaléria

>>   Vendégkönyv

 

 Átutazóban? Ebédeljen nálunk!

 

 Rendelje tőlünk a svédasztalt!

 

Csíkrákos hivatalos honlapja

 

 


Meghívjuk a  Várpataki Erdei Házunkhoz, töltsön néhány napot nomád körülmények között a Hargitán.

Csíkszeredától 13 kilométerre van Csíkrákos, innen 7 kilométeres  erdei út vezet a házig. Könnyű és gyors az ideutazás, és mégis teljesen kikerül a város rohanó zajából, a kötöttségből, csak a legfontosabb marad: a természet.

A ház szerkezete:

Kétszintes, gerendából épült, 20-30 személy befogadására alkalmas.

A földszinten egy nagy terem van, ami asztalokkal, padokkal és 4 ággyal van berendezve. Ez a tér alkalmas a benti programok (játékok) megtartására, valamint étkezésekre. Emellett egy főzőfülke is a vendégek rendelkezésére áll, ahol gázrezsót, kül- és beltéri főzéshez szükséges alapedényeket is találnak.

A tetőtérben három szoba van, matracokkal felszerelve, ebből kettő egymásba nyíló, egy pedig külön bejáratú.

a haz tavolrolA házat vadregényes szépségű fenyőerdő veszi körül, a tisztáson folyik át a bővizű patak és közelében találhatóak a híres Pogányvár romjai. A gyerek megismerkedhetnek a várhoz kötődő legendákkal, felfedezhetik a romokat, és maradandó élményben van része annak is, akinek barangolni támad kedve.

Jöjjenek, tapasztalják meg a fiatalok a nomád életmód szépségeit: Patakban mosdani, bográcsból enni, felfedezni a környező erdőt, tűzifát gyűjteni az esti tábortűzhöz, ébresztőóra helyett gondtalanul madárcsiripelésre ébredni, villanyáram nélkül élni.

Aki bátrabb, és még több kalandra vágyik, alhat sátorban a ház mellett, hogy reggel a füle mellett szólaljon meg a tücsök, és a patak csobogására ébredjen. Nálunk sátrat is lehet bérelni.

Csíkrákostól a házig kikövezett erdei út vezet, kocsival megközelíthető, de ha kalandosabb utazásra vágyik a közösség, lovas szekeret is lehet bérelni, vagy gyalog kirándulva is ki lehet jutni.

Érdeklődni, megrendelni az office@cserekert.ro e-mail címen és a 0740587017 telefonszámon lehet.
 

Ha inkább szervezett programot igényelnek azt is biztosíthatunk, mintaként ajánljuk figyelmükbe az Ábel a hargitán, és a Bakkancskoptató gyalogtúra programjainkat.
cseledhazterem
      

Vissza

 
Created by FMB in 2007 (c)